Foto: Niklas Hagman

Snöfall orsakar många olyckor på dalavägarna

Uppdaterad
Publicerad

Snöovädret ställer till det längs vägarna. På flera håll har olyckor inträffat i trafiken.

Strax norr om Hedemora har en bilist kört av vägen på riksväg 70 i höjd med Västerby, i norrgående riktning mot Säter. Olyckan inträffade strax efter halv ett på eftermiddagen

Ambulans, räddningstjänst och polis är på plats.

– Tre personer varav ett barn är inblandade i olyckan, men skadeläget är oklart när det gäller dem, enligt Stefan Wickberg, polisens presstalesperson.

Enligt SOS-alarm spreds mycket skräp över vägen i samband med olyckan. Det är stora problem i trafiken förbi olycksplatsen för tillfället, vägen är  avstängd  i samband med räddningsarbetet.

Vid 14:45 har räddningstjänsten avslutat räddningsarbetet. Inga personskador rapporteras.

Personbil krockade med plogbil

Vid lunchtid kolliderade en personbil med en plogbil i Norra Dalarna. Det var på länsväg 1058 som fordonen körde in i varandra.

Enligt polisen har ingen person kommit till skada, men plåtskadorna på personbilen uppges vara stora.

Singelolycka

Tidigare på förmiddagen körde en bil in i mitträcket på riksväg 70 i Avesta kommun, strax efter infarten till Brovallen i riktning mot Sala. Inga personer behövde föras till sjukhus efter den olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.