Foto: SVT

Snörik vinter gav rekord för skidanläggningar

Publicerad

Mitt i sommaren kan vi nu blicka tillbaka på vintern och konstatera att de goda snöförhållandena innebar rekordresultat. Inte bara för Dalarnas skidanläggningar utan för anläggningar i hela landet.

Uppdaterad version: Tidigare angav vi felaktiga summor i artikeln för Sälens och Åres försäljning av skipass. Vi ber om ursäkt för detta och har ändrat till de rätta summorna.

Dalarnas alla skidanläggningar gjorde en ökning i sålda skipass på 16,5 procent denna vinter. Dalarna tillsammans med Jämtland Härjedalen fortsätter också vara de största och mest populära skidområdena men även flera andra anläggningar i landet växer.

Allra populärast i Sverige var Sälen som sålde skipass för 373 miljoner kronor, en ökning med 14 procent från tidigare skidsäsong. På andra plats kommer Åre som sålde skipass för nästan 300 miljoner kronor.

Lockade nybörjare

Totalt i landet såldes skipass för 1,7 miljarder kronor, en ökning med 16 procent jämfört med förra vintern.

– Skidåkningen har en fortsatt stark ställning i Sverige, vilket är glädjande. Den snörika vintern gjorde att de tätortsnära anläggningarna också kunde välkomna många nya skidåkare, säger Titti Rodling, vd för Svenska Skidanläggningars Organisation, SLAO.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer