Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Meteorolog Deana Bajic ger en prognos för väderläget senare under tisdagen och hur det ser ut senare i veckan. Foto: Niko Ago/SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Flera trafikolyckor i länet – ”Väldigt halt på vägarna nu”

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat i Dalarna under tisdagen efter att många vägar blivit väldigt hala och snö har dragit in. Ett sammanhängande nederbördsområde har fått SMHI att gå ut med en varning för snöfall.

Två olyckor inträffade under en tiominutersperiod på E16 vid 09.30-tiden. Söder om Malung, i höjd med Örarbäckheden, ska en personbil ha tappat greppet och kört in i en lastbil. Ingen skadades.

Någon mil söderut, i höjd med Äppelbo, körde en personbil av vägen. Ingen skadades här heller, men bilens läge gjorde att trafiken fick stängas av under en tid i samband med bärgning.

”Väldigt väldigt halt”

Norr om Orsa har två avåkningar inträffat. En bilist som såg en bil i diket stannade till för att kolla läget. När bilisten åkte från platsen körde också den ner i diket. Ingen skadades vid avåkningarna.

Norr om Rättvik inträffade en avåkning vid 11-tiden. Ingen ska ha behövt sjukvård.

– Det är väldigt väldigt halt på vägarna nu, säger Linda Forsberg på SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Efter lunchtid sladdade en epatraktor av vägen i centrala Avesta. Men ingen ska ha behövt uppsöka sjukhus efter olyckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Meteorolog Deana Bajic ger en prognos för väderläget senare under tisdagen och hur det ser ut senare i veckan. Foto: Niko Ago/SVT
SMHI gick under tisdagen ut med en varning för snöfall i Dalarna. Foto: Gunilla Wikström /SVT
Snön börjar lägga sig på vägbanan, här på E16 mellan Djurås och Vansbro. Foto: Niko Ago/SVT
Flera olyckor har inträffat under tisdagen i länet. Foto: SVT Design