Här är era berättelser om spärrade pengar vid bensinbetalningar. Foto: SVT

Spärrade pengar vid bensinbetalningar – Här är era berättelser

Publicerad

Denna vecka har vi berättat om Åsa som fick sina pengar spärrade när hon tankade bensin. I samband med det efterlyste vi era berättelser om låsta pengar vid betalningar. Här är några av berättelserna vi har fått in:

Signaturen Ulf Hanning skrev så här:

”Jag har råkat ut för samma problem som andra skriver om. Jag säger nu upp mina båda bensinkort med omedelbar verkan och tankar bara på tappar som kan ta emot kontanter.”

”Fick ringa en massa samtal”

Signaturen Rosemarie:

”Tankade fullt gick på 600 kr. Ändå spärrades 1500 kronor plus att de dragit 600 kronor. Fick ringa en massa samtal till bank och bensinbolag. Tyvärr sa båda ”vi kan inget göra”, 8 dagar senare fick jag 1500 kronor åter. Fasiken arg man blir. Nu för jag över det jag inte ska tanka för till sparkonto innan. Så då tankar jag bara för någon hundring. För ingen ska ha mina pengar som jag har på mitt eget konto.”

Camilla skrev så här:

”Skulle tanka en kväll efter att ha storhandlat mat då jag var på väg hem. Hade cirka 700 kronor kvar på kontot.Det gick inte att tanka eftersom jag inte hade 1500 kronor på kontot, sa biträdet på macken. Så jag fick gå in i butiken och be dem att få tanka manuellt... Tänk om macken varit stängd och jag som ensam tjej står på en mack sent och kommer inte hem för att jag bara hade 700 kr kvar efter handling. Hur tänker de?”

”Numera betalar jag inne på macken”

Signaturen Ing-Britt skrev så här:

”Det har hänt mig två gånger att man reserverat belopp vid tankning. Båda gångerna var det 700 kronor. Första gången höll man inne pengarna i 14 dagar. Var utomlands och fick ringa fyra samtal för att försöka häva spärren. Det var samma mack som beloppen blev spärrade på. Numera betalar jag med kort inne på macken då händer inte det här.”

Hela chatten kan du läsa här: ”Har du drabbats när bankerna låser pengar vid tankning?”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer