En man i 20-årsåldern åtalas för flera brott. Bland annat för att ha stulit mobiltelefoner och datorer från lokaler tillhörande Ludvika kommun. Foto: Pontus Lundahl, TT

Stal mobiler och datorer för 80 000 kronor – från Ludvika kommun

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har åtalats för bland annat stöld. Det efter att han ska ha brutit sig in i lokaler tillhörande Ludvika kommun och stulit utrustning till ett värde av runt 80 000 kronor.

Stöldgodset som mannen fick med sig var bland annat datorer och mobiltelefoner. Ludvika kommun, som utsattes för stölden, yrkar nu på 80 000 kronor plus ränta i skadestånd.

Händelsen inträffade den 31 maj i år och mannen erkänner brott.

Åtalas för flera brott

Mannen åtalas samtidigt för ytterligare ett antal brott, utöver stölden. Det handlar om grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri som ska ha inträffat den 1 juni i Borlänge. Den åtalade mannen erkänner även de brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.