Nu drar melodifestivalen igång. Stiko Per Larsson är med i den andra deltävlingen, 10 februari. Foto: Patrik Boberg, SVT

Stiko Per om att vara med i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Sångaren och trubaduren Stiko Per Larsson från Leksand är mest känd för sina vandringar, där han sjunger och samlar in pengar till välgörande ändamål. Nu blir arenorna en aning större när han ska vara med Melodifestivalen.

Lördagen den 10 februari tar Stiko Per plats på scen i Scandinavium i Göteborg i deltävling nummer två.

– Jag har har fått möjlighet att kliva bort från skogarna och åkrarna in i de fina salongerna, säger Stiko Per Larsson. Det känns märkligt men roligt och jag ser fram mot Melodifestivalen väldigt mycket.

Dalarna – Stiko Per Larsson

I augusti förra året vann Stiko Per ”P4 nästa”, den stora sång- och talangtävlingen i Sveriges Radio och förstapriset var bland annat en plats i Mello 2018.

– Det var som gjort för skrivkramp. Jag skulle presentera en låt på tre minuter för svenska folket och det är för många det första de hör av mig . Därför ville jag förstås skriva något riktigt bra, som jag kan stå för.

– Det är en up-tempo-låt, som jag hoppas är medryckande och lockar in folk i min Stiko-fälla, säger han och skrattar.

Frågan är nu om det är slut på vandringar för Stiko Per?

– Nej då, framhåller han, vandringarna är min egen grej, så de ska absolut fortsätta. Från mitten av maj till mitten av juni ska jag vandra från Göteborg till Stockholm och därefter hem till Leksand igen.

LÄS MER: Allt om mellon 2018

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Stiko Per Larsson

Mer i ämnet