Genrebild Foto: TT

Stökig natt i Dalarna för polisen – fylleri, misshandel och oväsen

Uppdaterad
Publicerad

Trafikbrott, fylleri, oväsen från högtspelande fordon och misshandel kännetecknar lördagskvällen och natten i Dalarna.

Natten mot söndag präglades av flera insatser från polisen i Dalarna, där bland annat en person i tjugoårsåldern blev avvisad från en restaurang i Hedemora på grund av fylleri. Personen ska sedan ha återvänt till restaurangen och blivit påkommen av ordningsvakter. Tumult har uppstått och personen ska sedan blivit försedd med handbojor av polisen.

En kvinna i tjugofemårsåldern omhändertogs i Falun under natten för fylleri, dessutom har en anmälan om våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman samt hot mot tjänsteman upprättats. Det efter att kvinnan blivit avvisad från ett nöjeställe. Kvinnan ska då ha gett sig på en entrévärd och sedan polis.

Misshandel under natten

En yngre man ska också ha blivit utsatt för våld av en för honom okänd person på en nattöppen butik i Falun. Gärningsmannen ska ha lämnat platsen innan polisen anlände. Men en anmälan om misshandel har upprättats.

En man i tjugofemårsåldern ska också ha blivit misshandlad i Borlänge. Personen behövde därefter uppsöka sjukhusvård för ansiktsskador.

Attackerade får och hundar

Strax innan klockan 5 på söndagsmorgonen kom en anmälan in till polisen i Älvdalen efter att fyra lösa hundar attackerat får och hundar. Flera får ska efter attacken behövts avlivas. De attackerande hundarnas ägare kommer att anmälas för bristande tillsyn av hund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Blåljusnyheter i Dalarna

Mer i ämnet