En av bilarna hamnade på taket i diket efter att ha voltat av vägen. Foto: Niklas Hagman

Stopp på riksväg 70 efter olycka – bil voltade

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus efter att två bilar kolliderat utanför Avesta på lördagen. Långa köer bildades på vägen som fick stängas av under räddningsarbetet. En förare misstänkt för brott.

Olyckan uppges ha skett när en bakomliggande bil körde in i den framför. Bilen som blev påkörd voltade då ner i diket där den blev liggandes på taket. Olyckan skedde strax utanför Avesta på riksväg 70. Bilarna färdades i riktning mot Hedemora.

– Först trodde man att bilen kolliderat med en cyklist eftersom det låg en cykel på vägen, men det visade sig att cykeln ramlat av i samband med krocken, säger en operatör på SOS Alarm.

En till sjukhus

Flera räddningsfordon skickades till platsen, bland annat två ambulanser. En person fördes senare till sjukhus. Skadeläget är oklart, men enligt SOS Alarm hade de inblandade tagit sig ur bilarna på egen hand. En person hade känningar i nacken.

Olyckan, som inträffade efter klockan 12, hade mycket stor påverkan på trafiken. Det norrgående körfältet fick stängas helt under räddningsarbetet.

– Det är kilometerlånga köer. Det är mycket semestertrafik, säger fotograf Niklas Hagman som befinner sig på platsen.

En förare misstänks nu för att ha kört för nära framförvarande fordon. Det är ett brott som normalt sett ger böter, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.