Byggnaden är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Foto: Mostafa Geha

Stor datorstöld på lärcentrum i Hedemora

Uppdaterad
Publicerad

Över tjugo datorer ska ha försvunnit vid ett inbrott på Bachmanska skolan i Hedemora under måndagskvällen eller natten mot tisdag. Rektor Mostafa Geha upprörs över stölden, som skedde dagen efter terminsstarten.

– Man känner sig jätteledsen, det är väldigt tråkigt, alla var peppade på en ny termin och så händer det här, säger Mostafa Geha.

Enligt polisen ska dörrar till kontor och garage ha brutits upp på skolan.

Datorerna togs från ett plåtskåp som stod i ett av klassrummen. Han uppskattar att 22-23 datorer försvunnit. Det är vuxenutbildningen som bedriver verksamhet i lokalerna.

– Datorerna används av våra studerande och har program som de inte kommer åt privat, det kommer att ta tid innan vi kan fixa nya, säger han.

Byggnaden är avspärrad i väntan på teknisk undersökning men verksamheten fortsätter i andra lokaler som vuxenutbildningen har tillgång till.

Över 500 personer studerar på vuxenutbildningen i olika utbildningsformer.

Händelsen är polisanmäld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.