Strax före klockan 17 på onsdagen kom larmet om att tre personer ska ha hamnat i vattnet efter en olycka med vattenskoter. Foto: SVT

En person saknas efter olycka med vattenskoter i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen finns sjöpolisen på plats i Falun för att söka efter den person som fortfarande är saknad efter en olycka med vattenskoter på sjön Stora Vällan i Falun under onsdagen.

Under torsdagen har sjöpolisen varit ute på sjön med båt och sökt med radar efter den person som fortfarande saknas efter olyckan.

– Man har tagit hjälp av vittnen också som fått rita ut på karta var olyckan har skett, berättar polisens presstalesperson Diana Qudhaib.

Stor räddningsinsats under onsdagskvällen

Det var vid 16.40 på onsdagen som SOS Alarm fick larm om en olycka med vattenskoter på sjön Stora Vällan. En stor räddningsinsats drog igång, badplatsen vid Lilltorpet och den tillhörande parkeringsplatsen spärrades av och räddningstjänst, polis, ambulans och sjöräddning involverades i räddningsarbetet. Förutom dykare var även hundförare med hund på platsen.

Två personer hittades välbehållna, men vid 18-tiden på onsdagskvällen lämnades ärendet över från räddningstjänsten till polisen, då man befarar att den saknade är avliden.

–  Man klassar det inte längre som räddningsåtgärd, sade polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

Anhöriga är underrättade, enligt polisen.

Badplatsen och den tillhörande parkeringen har spärrats av efter olyckan. Foto: SVT

”Mörka vatten och dålig sikt”

Räddningstjänst bistod polisen med dykare under kvällen.

– Det är mörka vatten och dålig sikt, berättade Magnus Jonsson på räddningstjännsten.

Vad vet du om hur olyckan gått till?

– Det jag vet är att tre personer och en vattenskoter varit inblandade och att de på något vis hamnat i vattnet, säger Magnus Jonsson, inre befäl på räddningtjänsten.

Polisen har upprättat en anmälan om grov vårdslöshet i sjötrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.