Foto: SVT

Stora besparingar på SSAB – tvingas stänga ner en vecka per månad

Uppdaterad
Publicerad

SSAB är ett i raden av alla företag som drabbas av coronakrisen. Under åtminstone april och maj planerar företaget att stänga verksamheten i Borlänge och finska Hämeenlinna under en vecka per månad.

– Vi ska göra besparingar och dra ner på produktionen för att anpassa oss efter efterfrågan, säger Anna Östlund på SSAB i Borlänge.

SSAB skriver att de gör flera åtgärder för att få till besparingar på totalt en miljard kronor på årsbasis. Bland annat kommer det påverka lönerna: “De kortsiktiga åtgärderna för att minska kostnaderna kommer att ha en tillfällig negativ effekt på lönerna för många anställda.”  

– Om du tittar ut i världen är ju många länder i princip nedstängda. Vi som är ett exportföretag kan inte leverera till alla kunder nu, säger Anna Östlund. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet