Stora investeringar i pisten i Bjursås – men färre gäster

Uppdaterad
Publicerad

Bjursås är känt som en snösäker plats i mellersta Dalarna. Vid skidanläggningen där noteras en minskning med 30 procent av dagsgäster under sportlovsveckorna.

– När folk inte har snö hemma är det många som inte kommer hit, säger vd Per Kempe som ändå glädjer sig åt gott om folk i backen.

– Det är ungefär 30 procent mindre dagsgäster jämfört med samma tid ifjol, konstaterar vd Per Kempe vid Bjursås Skicenter där det på måndagen ändå var gott om skidåkare i pisterna. Anläggningen har egen husvagnscamping och många barnfamiljer bor där vid anläggningen som de fem senaste åren satsat drygt tio miljoner på snö- och liftsystem

– Vi kan nu göra en miljon liter snö i timmen, fyra gånger mer jämfört med för fyra år sedan, berättar Per Kempe och konstaterar att man vid de minusgrader som varit passat på att under fjorton snöläggningsdagar göra den konstsnö som behövs till pisterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.