Pär Lindström i IBF Borlänge säger till SVT Nyheter Dalarna att det rör sig om nästan 50 procent smittade i klubben. Foto: SVT

Stort coronautbrott hos IBF Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Herr- och juniorsidan hos innebandyklubben IBF Borlänge har drabbats av omfattande coronasmitta och har stängt ner träning och matchverksamheten på herrsidan sedan i måndags.

– Vi tar det här allvarligt och har idag fyra bekräftade fall, berättar klubbens Pär Lidström.

Det har gått snabbt med smittspridningen bland klubbens herrar och juniorer sedan man häromdagen fick det första bekräftade fallet av corona bland spelarna. På torsdageftermiddagen fanns det fyra bekräftade fall och ytterligare sexton spelare som känt coronaliknande symptom och som väntar på provtagning och resultatet.

– Vi är runt 50 i hela gruppen på herrsidan så det är en stor del som är drabbade , men av lätta symptom, säger Pär Lidström i IBF Borlänge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet