Strömlöst i Avesta under natten och morgonen

Publicerad

Vattenfalls tekniker har under natten arbetat med att reparera en elcentral i Avesta. Prognosen är att felet ska vara avhjälpt under förmiddagen. Tills dess är ungefär 600 hushåll utan ström.

– Det är en frånskiljare i stationen som är trasig och man väntar nu på att reservdelar ska levereras så att man kan laga den, säger Lars-Åke Lindander, pressekreterare på Vattenfall.

Larm om explosion

Allt började med ett larm om brand i byggnad vid 22-tiden och de första uppgifterna som räddningstjänsten fick var att en explosion i en elcentral skulle ha orsakat branden. Men någon brand var det inte och istället fick Vattenfalls tekniker undersöka vad som hänt. Som mest var nästan 1 000 kunder utan ström.

– Man hittade ett fel i natt och när centralen sedan skulle startas om hittades flera följdfel. De har jobbat under stora delar av natten, säger Lars-Åke Linander.

Reparation pågår

Prognosen för när reparationen ska vara färdig och strömmen tillbaka är någon gång under förmiddagen.

UPPDATERING: Vid 10-tiden på förmiddagen pågår arbetet fortfarande och antalet berörda kunder är nu 478 stycken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer