Svårt att locka folk till polisen i Dalarna

Publicerad

Dalarna är ett av de län där det är svårt att locka folk till polisutbildningen. Därför anordnas rekryteringsträffar för att informera intresserade och få dem att ta det sista steget. Träffen som hölls i Avesta i början av veckan blev dock inte välbesökt.

Polisen i Avesta har tidigare under året har rekryteringsträffar som lockat fler besökare. Kanske är alla intresserade redan informerade, för på måndagen var det bara tre personer slog sig ner för att lyssna.

– Jag vet inte om vi redan har snappat upp de intresserade redan, det här är tredje träffen och den första jag var med på var det drygt 30 i publiken, säger Thomas Nordström, kommunpolis i Avesta.

Liknande träffar har arrangerats i Borlänge, Mora, Malung och Ludvika. En av de intresserade spm kom på träffen i Avesta var Josefine Lexell. Hör henne berätta om varför hon vill bli polis i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.