Bärgningsbilen drar upp en dikeskörd bil, ungefär samtidigt som plogbilen äntligen passerar. Foto: Anders Hansson/SVT

Svårt väglag på E45 norr om Orsa efter kraftiga snöfallet

Uppdaterad
Publicerad
E45 norr om Orsa och upp mot Noppikoski vid länsgränsen mot Gävleborg är dåligt plogad. Minst en personbil har åkt av vägen, och tidigare under lördagen har lastbilar haft svårt att komma uppför backarna.

– Just nu är det otroligt stor skillnad på vägbanorna norr- och söderut, berättar vår reporter Anders Hansson vid 16-tiden.

Han har just passerat en dikeskörd bil.

– I nordlig riktning är det bitvis 10-15 centimeter snö, delvis slask, spårigt och hemskt besvärligt att köra. Bilen kastar och far trots att trafiken ibland går så långsamt som 50 kilometer i timmen.

Åt andra hållet, i södergående riktning, är det nästan helt och hållet välplogat ända ner till asfalten. Det är ganska mycket trafik på vägen. Många bilar har takbox och kan förmodas vara på väg till eller från fjällen.

Bilen som kört i diket har nu fått hjälp av bärgare, och just efter kom också plogbilen förbi platsen – dock för sent för denna bilist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer