Festligt och fartigt vid dansuppvisningarna vid Svenska Skidspelen i Falun. Foto: SVT

Svenska skidspelen lockade många till Lugnet och Falun

Uppdaterad
Publicerad

Redan vid kvaltävlingen på förmiddagen var det gott om publik konstaterade skidspelens vd Ulrika Back Eriksson som gladde sig åt publiktillströmningen och mycket bra skidspår för de tävlande.

Det var mulet och lite blåsigt när Svenska Skidspelen drog igång på riksskidstadion på Lugnet på lördagen. Publiken strömmade till och fick bland annat se svenska sprintdamer i högform.

Totalt gick åtta svenskor vidare från damkvalet. Däribland Falun Borlänges landslagsåkare Maja Dahlqvist. Johanna Hagström från Ulricehamns IF fick den snabbaste kvaltiden och Anna Dyvik IFK Mora den näst snabbaste. Även på herrsidan var åtta svenskar vidare.

Redan vid kvaltävlingen på förmiddagen var det gott om publik konstaterade skidspelens vd Ulrika Back Eriksson som gladde sig åt publiktillströmningen och mycket bra skidspår för de tävlande. Om än något utmanande för vallateamen med temperatur kring nollan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.