Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det är mycket att tänka på vid tunnbrödsbakandet berättar experten Anki Berg. Foto: Patrik Qvicker /SVT

Sveriges bästa tunnbrödsbagare träffades i Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bästa tunnbrödsbagare har i dagarna träffats i Sälen för att dela med sig av alla tips och trix om den gamla hantverkstraditionen.

– Att baka tunnbröd är inget man snyter fram ur näsan, säger tunnbrödsexperten Anki Berg.

Hon är ledare i ett EU-projekt som går ut på att sprida kunskapen och lite grann höja statusen för de små tunnbrödsbagare som finns runt om i landet och som försöker att leva på hantverket.

Träffen i Sälen som samlade 15 bagare är den första i år i för projektet som är tänkt att pågå i två år.

Samling runt ugnen

Platsen var bagarstugan vid hembygdsgården Olnispagården där det blev samling runt den vedeldade ugnen där Anna Eriksson från Transtrand stod för själva bakandet.

– Man måste ju hantera ved innan man ens kommer till bakbordet, säger Anki Berg.

Hör experten Anki Berg förklara i klippet vad som krävs för att baka tunnbröd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer