Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under ett år följer Bryssel calling fyra svenska EU-parlamentariker bakom kulisserna i maktens korridorer i EU – ett år som blev mer dramatiskt än de kunnat föreställa sig med Brexit, klimatnödläge och covid-19. Foto: FaktabruketVisa alla (2)
Visa alla (2)

SVT följer Fredrick Federley (C) bakom kulisserna i Bryssel

Uppdaterad
Publicerad

I programmet Bryssel calling så följer SVT under ett år fyra svenska EU-parlamentariker bakom kulisserna i maktens korridorer i EU. Ett år som blev mer dramatiskt än de kunnat föreställa sig med Brexit, klimatnödläge och covid-19.

En av de EU-parlamentariker som följs är Fredrick Federley (C), bosatt i Björbo i Dalarna, som har blivit omvald – men med ett helt nytt parlament måste han också kämpa för att få de positioner han vill ha för att få igenom sin politik.

Efter en lång politisk karriär i centerns ungdomsförbund och riksdagen tog Federley plats i Bryssel 2014. Han kämpar för klimat, miljö och lantbruksfrågor och är emot Brexit. I parlamentet vill han också stärka sin position i den liberala gruppen i parlamentet.

Premiär nästa vecka

I serien får tittarna följa de fyra parlamentarikerna och deras staber, i med- och motgång under ett exceptionellt år då inget är som det brukar. Serien ger unika glimtar av livet som EU-parlamentariker i maktens högborg i Bryssel.

Programmet har premiär i SVT1 på tisdag den 10 november.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bryssel calling Foto: Faktabruket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer