Programmet direktsänds onsdag kl 20:00 i SVT Play och SVT 1 Foto: SVT

SVT-programmet Sverige möts sänder från Tjärna Ängar

Uppdaterad
Publicerad

Hur ska området utvecklas och hur ska integrationen bli bättre? Det är frågor som SVT:s Sverige möts kommer att fokusera på när programmet sänder från Tjärna Ängar på onsdag kväll.

Tjärna Ängar är ett så kallat riskområde enligt polisens kategorisering. I debattprogrammet Sverige möts kommer boende i området, lokala politiker, ungdomar och poliser diskutera hur området ska utvecklas framåt.

Programmet skulle ha sänts från Träffpunkten Paradiset men efter helgens brand flyttar nu produktionen ut och kommer att genomföras i ett tält på parkeringen utanför éntren istället.

Sverige möts sänds den 27/10 i SVT 1 kl 20.00 och i SVT Play.

Sverige möts sänder direkt från Sveriges nordligaste utsatta område – Tjärna Ängar i Borlänge

Tjärna Ängar i Borlänge är ett av de så kallade utsatta områdena i Sverige. Här är 90 procent av invånarna utrikesfödda eller är födda i Sverige med två utrikesfödda föräldrar. Bara 40 procent av invånarna i arbetsför ålder har ett arbete. Kriminaliteten är hög. Hur ska utvecklingen hejdas? Hur ska integrationen bli bättre?

Onsdag den 27 oktober sänder Sverige möts direkt från Tjärna Ängar. Det blir debatt med boende i området, lokala politiker, ungdomar och poliser.

Programledare: Magnus Thorén.

SVT 1, kl 20.00, 27/10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.