Thomas Deutgen, programledare för Guldklavengalan, tillsammans med sin ”sidekick” Gunhild Carling. Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio

Söndag 13 juli – live från Guldklaven

Uppdaterad
Publicerad

För första gången kommer dansbandens egen grammisgala – Guldklavengalan – att direktsändas i tv.

Det blir en två timmar lång sändning från galan, som utgör startskottet av årets dansbandsvecka i Malung, som är en av landets största och äldsta musikfestivaler.

Precis som tidigare kommer galan att direktsändas i Sveriges Radios kanal P4 med Thomas Deutgen som programledare. Men nu står det klart att direktsändningen också kommer att kunna följas av tv-tittarna.

– SVT har de senaste åren satsat stort på nyhetsbevakning från den omåttligt populära Dansbandsveckan i Malung och nu är det dags att ta nästa steg. Vi är oerhört glada över att kunna erbjuda våra tittare en direktsändning från Guldklavengalan, säger Niklas Lindh vid SVT i Falun, som är projektledare för tv-satsningen.

Guldklavengalan är dansbandsbranschens egen grammisgala och arrangeras i år för 15:e året.

Vid galan delas priser ut till bland annat årets bästa dansband, årets bästa dansbandsmusiker och årets bästa låt.

– Direktsändningen från galan i radio är alltid festlig, välgjord och färgsprakande så därför känns det fantastiskt att även kunna bjuda in tv-tittarna, säger Niklas Lindh, som jobbar med tv-sändningen tillsammans med ett team från SVT i Falun.

Guldklavengalan sänds söndagen den 13 juli kl 18:30 – 20:30 i Sveriges Radios P4 och på SVT Play.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.