Systrarna Jenny och Susanna Kallur berättar om utmaningen att ta sig an en ny sport och åka 45 kilometer på skidor. Foto: Anders Hellström/SVT

Systrarna Kallur på startlinjen för Vasaloppet 45: ”Längsta vi någonsin åkt”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen går Vasloppet 45, det som tidigare hette Halvvasan. Med i spåren finns systrarna Jenny och Susanna Kallur.

De flesta känner nog igen systrarna Kallur från Falun som varit med i världseliten i friidrott, men nu har de tagit sig an en ny utmaning i en ny sport. SVT:s team på plats i Evertsberg träffade de före detta friidrottsstjärnorna, systrarna Jenny och Susanna innan starten i Vasaloppet 45 under tisdagsmorgonen innan de skulle ge sig ut för att ta sig de 45 kilometrarna till målet i Mora.

Se klippet med de två glada systrarna Kallur som berättar om hur det är att plötsligt vara nybörjare i en sport.

Hur gick det då? Jo, systrarna Kallur höll ihop i spåret, men efter vad vi gissar var en stenhård spurtuppgörelse var Susanna två sekunder snabbare än Jenny över mållinjen på tiden 03:33:16, enligt resultatlistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Vasaloppet 2020

Mer i ämnet