Foto: Göran Häggström/Foto-Mike

Tåg krockade med bil i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg krockade med en personbil i Smedjebacken vid tolv-tiden under lördagen.

Enligt larmet ska tåget ha kört på bilen på Löknäsvägen, väster om Smedjebacken. Bilen hade blivit stående mellan bommarna när de gick ner. De två personer som fanns i bilen ska då ha tagit sig ur bilen innan tåget kom.

Vågade inte köra igenom bommarna

– Man ska ju egentligen köra igenom bommarna om något sådant skulle hända, men föraren hade väl lite panik och vågade inte köra, säger räddningsledaren Tommy Norgren.

Men personerna hann alltså ta sig ur bilen och ingen skadades i olyckan. Räddningstjänsten såg även till att ingen på tåget skadades eller chockades av olyckan.

Stopp i tågtrafiken

Som en följd av olyckan var det stopp i tågtrafiken mellan Smedjebacken och Fagersta, vilket påverkade trafiken mellan Ludvika och Fagersta/Västerås.

Bilen blev bortbärgad från platsen men tåget stod fortfarande stilla och väntade på en ny tågförare under eftermiddagen, eftersom föraren som rutinåtgärd alltid byts efter den här typen av olyckor. De omkring tio resenärer som var på tåget hade hämtats med buss i stället.

Vid 15.50-tiden meddelade Trafikverket att trafiken åter var igång på sträckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.