Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

”Tågen kommer rulla på fredag”

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår röjning och reparation av järnvägen som påverkades av broraset i Ludvika för snart två veckor sedan. Arbetet går enligt Trafikverkets prognos och rälsen ska vara redo för tågtrafiken på fredag eftermiddag.

– Allt går jättebra, så vi räknar med att tågtrafiken ska vara igång efter lunch på fredag, säger Karin Hedeman, regional pressinformatör på Trafikverket

SE ÄVEN: Unika bilder från broraset – här räddas arbetarna

Oro att spårväxel var sönder

Den del av rälsen som tagit skada efter broraset har bytts ut och kontaktledningen som revs ned ska repareras. Under tisdagen kontrollerades spårväxeln i området för att se vilka skador den fått. Dock konstaterades att växeln bara fått vissa skador som kan repareras och den behöver inte bytas ut, vilket man tidigare befarade.

–Det känns skönt att det inte var något större fel på växeln, det hade kunna försenat arbetet rejält, säger Hedeman.

Trafiken ska vara igång på fredag

Enligt Trafikverket ska återställandet av järnvägen vara färdigt på fredag enligt tidigare prognos och tågtrafiken ska vara igång efter lunchtid.

LÄS ÄVEN: Göt broplattan när Kajvägsbron i Ludvika rasade

LÄS ÄVEN: dagarna efter olyckan: Räddningstjänsten sammanfattar sitt arbete

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Broraset i Ludvika

Mer i ämnet