IVO kräver att en tandläkare i länet ska genomgå läkarundersökning då han misstänks lida av psykiskt ohälsa som påverkar hans yrkesutövande. Foto: Bertil Ericson/TT

Tandläkare betedde sig hotfullt – riskerar förlora legitimationen

Uppdaterad
Publicerad

En tandläkare i länet ska ha betett sig underligt och hotfullt – nu begär IVO att legitimationen dras in och att tandläkaren undersöks av läkare.

Tandläkaren ska i arbetet och i egen kontakt med vården ha uppträtt forcerat och osammanhängande, samt uppfattats som hotfull.

IVO begär i sin anmälan att tandläkaren tills vidare blir av med sin legitimation och att han ska genomgå läkarundersökning. IVO skriver att det finns anledning att tro att han på grund av psykisk ohälsa inte kan utöva tandläkaryrket.

Tandläkarens misstänkta hälsoproblem upptäcktes i samband med att han själv anmälde en läkare på vårdcentralen som ansåg att han behövde psykiatrisk vård. Han själv anser inte att han lider av psykisk ohälsa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer