• Viktigt meddelande:

    Villabrand med kraftig rökutveckling i Vilhelmina tätort. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Eva Björsland, förvaltningschef för vård och omsorg i Ludvika kommun är tacksam för det stora ideella engagemang som Lions i Ludvika har visat. Foto: SVT

Tillräckligt med skyddsmaterial i Ludvika – tack vare stort frivilligt engagemang

Uppdaterad
Publicerad
Bristen på skyddsutrustning för vård av patienter med misstänkt coronasmitta har under den senaste tiden varit ett faktum. I Ludvika har man i dag tillräckligt med material på alla enheter och man gör bedömningen att personalen kan känna sig trygga.

Det var i söndags som en brukare på ett LSS-boende i Ludvika konstaterats smittad av covid-19. Det första konstaterade fallet i kommunen än så länge.

Eva Björsland är förvaltningschef för vård och omsorg i Ludvika kommun.

– Vi fortsätter inventera och fördela den skyddsutrustning som vi har på de enheter där vi ser att det finns ett behov av det, som till exempel de enheter som har haft brukare med influensaliknande symptom.

Tillgången till skyddsvisir har även ökat för kommunen, med hjälp av ideella krafter, där välgörenhetsorganisationen Lions sedan drygt en vecka tillbaka tillverkat närmare 2000 visir.

I klippet ovan: Se den skyddsutrustning som krävs på vårdplatserna och den senaste rapporten om hur Ludvika kommun står förberedda med skyddsutrustning för vårdpersonalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet