Lars-Gunnar Larsson är överväldigad över tittarnas hälsningar. ”Jag är in i hjärteroten glad och överväldigad”, säger han. Foto: Urklipp Facebook/SVT

Tittarnas hälsningar till L-G inför pensionen

Uppdaterad
Publicerad

Lars-Gunnar Larsson går i pension efter 25 år på SVT. Det får tittarna att tacka och lämna hälsningar i mängder,

Efter 25 år på SVT gjorde Lars-Gunnar Larsson på tisdagen sin sista sändning i SVT Dalarna innan han går i pension. Då överraskades han också av kollegorna i den pågående direktsändningen.

Tittarna framför sitt tack

Men det är inte bara av kollegorna som Lars-Gunnar kommer att vara saknad framöver. När 18.30-sändningen avslutades på tisdagskvällen började telefonerna att ringa. Flera tittare ringde under kvällen för att framföra sitt tack för alla år som gått och för att önska ett härligt liv som pensionär.

Även på SVT Dalarnas Facebooksida har hälsningar från tittarna ramlat in.

”Lycka till, men oj vad du blir saknad”, ”Tack för allt!”, ”Lycka till med friheten” och ” Hoppas du får ett trevlig och bra ”pensionärsliv” ! Vi kommer att sakna dig i TV rutan!”  är bara några av de hälsningar som lämnats.

”Jag är överväldigad”

Lars-Gunnar själv är tagen av tittarnas engagemang.

– Jag är glad och överväldigad över att så många har hört av sig. Det är både folk jag känner och de jag inte alls vet vilka det är. Jag tycker det är fantastisk att man gör sig besväret och tar sig tid att skriva en hälsning, det tycker jag verkligen. Jag blir glad och rörd över det, säger han.

Har du känt det här stödet genom alla år?

– Det  är ingenting som man går och tänker på. Genom åren har jag förstås fått en del kommentarer och så från folk, men absolut inte i den här omfattningen, säger Lars-Gunnar och fortsätter:

– Jag är in i hjärteroten glad och överväldigad. Tusen tack till alla er som hört av er!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.