Tjeckiska hockeytränare på besök i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

Tolv tjeckiska ishockeytränare från tolv olika ishockeyklubbar i Usti regionens hockeyförbund har i veckan besökt Avesta och Västerås för att lära sig hur svenska hockeytränare tar hand om barn och ungdomar.

– De har sett de framgångar som svensk juniorhockey haft samtidigt som de själva inte haft lika stora framgångar på juniorsidan. Så de vill helt enkelt ta del av och se vad vi i Sverige gjort för att nå framgång, säger Thord Mattsson, koordinator vid hockeygymnasiet i Avesta.

”Tjeckisk juniorhockey är i en svacka”

Att man besöker just Avesta beror på att Viktor Lukes på Usti regionens hockeyförbund spelade i Avesta säsongen 1990-1991.

– Tjeckisk juniorhockey är i en svacka nu vi har svårt att få ungdomarna att fortsätta spela när de når junioråldern, därför är vi här och vill se och lära av vad ni gjort, säger Viktor Lukes.

Starta klippet ovan för att höra Thord Mattsson och Viktor Lukes berätta varför de tjeckiska hockeytränarna letar efter inspiration i Avesta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.