”Skandal! Det hade aldrig gått utan mina syskon” – Följ med hem till Tommy Gillerås i Lima och hör hur det uteblivna bostadstillägget ställt till det för honom. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Tommy i Lima har inte fått sitt bostadstillägg på fem månader

Uppdaterad
Publicerad

Tommy Gillerås i Lima är nybliven pensionär och har drabbats av de extremt långa köerna för att få bostadstillägg från pensionsmyndigheten. Han har inte fått några pengar alls på fem månader.

Tommy Gillerås, som har en CP-skada, blev pensionär i somras. Fram till dess hade han varje månad fått sitt bostadstillägg från Försäkringskassan, men efter att han blev pensionär skulle pengarna istället ha kommit från Pensionsmyndigheten.

Hos Pensionsmyndigheten har ärendena samlats på hög och snart fem månader senare har Tommy inte fått några pengar alls.

Pensionsmyndighetens företrädare beklagar de långa handläggningstiderna men berättar också att det kan ta minst åtta månader innan man får ett beslut om bostadstillägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.