Pojken nekar till merparten av anklagelserna men erkänner att han skickat ett hotfullt meddelande till flickan där han kräver sexuella tjänster. Foto: SVT

Tonåring misstänks ha misshandlat flicka – ”kommer fortsätta tills du är borta från skolan”

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i tonåren åtalas vid Falu tingsrätt för att ha misshandlat och sexuellt ofredat en flicka. I ett meddelande till flickan ska han ha skrivit att om hon inte går med på olika former av sex skulle han: ”fortsätta tills du är borta från skolan”.

Händelserna ska ha inträffat under flera dagar i slutet på november på en gymnasieskola i södra Dalarna.

Tog stryptag

Pojken ska ha puttat flickan mot en vägg, tagit stryptag om hennes hals och slitit i hennes hår. Misshandeln följdes upp i flera meddelanden till flickans telefon där pojken bland annat ska ha skrivit ”imorgon ska du suga av mig”.

Den sista händelsen som tas upp i åtalet är den där pojken skriver i ett meddelande att han kommer att fortsätta ”tills du är borta från skolan” om hon inte utför sexuella tjänster som han beskriver detaljerat.

Erkänner sista åtalspunkten

Pojken nekar till allt utom att ha skickat det sista meddelandet, vilket det enligt åtalet ska finnas skärmdumpar på. Åklagaren kommer att försöka bevisa hans skuld genom ytterligare skärmdumpar samt vittnesuppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.