Foto: Google Maps, SVT Grafik

Vält lastbilssläp orsakade långa köer mellan Rättvik och Mora

Uppdaterad
Publicerad

En olycka inträffade på torsdagsmorgonen norr om Ickholmen på riksväg 70. Ett vält lastbilssläp blockerade vägen och långa köer sträckte sig i båda riktningarna.

Larmet kom in till SOS Alarm vid sjutiden i morse.

– Släpet har gått i diket på höger sida och sedan vält rakt över körfältet, säger Lennart Embro, räddningsledare på plats från räddningstjänsten i Rättvik.

Totalstopp i båda riktningarna

Olyckan orsakade totalstopp i trafiken i båda riktningarna och långa köer ringlade sig längs med riksväg 70. När SVT Dalarna pratade med Lennart Embro strax innan klockan 9 var ett körfält öppet, tilllfälligt.

– Nu har vi dragit släpet lite åt sidan så att vi kunde öppna ett körfält och släppa igenom några lastbilar som stått och köat länge. Så nu släpper vi på trafiken växelvis.

– Men bärgningsarbetet är inte klart och det kommer att bli totalstopp igen. Vi kommer att vara kvar här och arbeta i minst en timme till.

Kördes in på parkeringsficka

Vid 10.30-tiden var arbetet med att bärga släpet så gott som över. Ekipaget var då inkört i en parkeringsficka och trafiken kunde börja släppas på i båda riktningarna.

Släpet var tomt och det finns inga uppgifter om att någon har skadats i olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.