Arkivbild. Foto: TT

Bil körde in i byggnad – två ungdomar påkörda

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade strax efter 20-tiden på tisdagskvällen i Älvdalen där en personbil körde rätt in i en byggnad efter kollision med EPA-traktor. Två personer i nedre tonåren som gick på trottoaren längs med vägen ska ha blivit påkörda och är förda till sjukhus.

Först kom uppgifter om att en person skulle vara förd med ambulans till sjukhus, men det handlar alltså om två skadade.

Enligt polisen så handlade det om en kollision mellan en personbil och en EPA-traktor där personbilen fördes upp mot trottoaren och sedan körde in i en byggnad.

Oklart skadeläge

– Den som kör EPA-traktorn hinner inte uppfatta att det kommer en bil. Två fotgängare blir också påkörda och de båda är avförda med ambulans. Den ena ska enligt mina uppgifter ha lindriga skador, men med den andra personen är det oklart hur skadeläget är, säger Christina Hallin, presstalesperson vid Polisen Region Bergslagen.

Hon uppger också att det är personer i yngre tonåren som har skadats. Under kvällen tilllägger polisen att en av de påkörda är så ung som 12-årsåldern. Och under onsdagsmorgonen går Region Dalarna ut med att båda pojkarna är lindrigt skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.