Foto: Patrik Qvicker/SVT

Tre män åtalas för grovt förtal och sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i 25-årsåldern står åtalade vid Mora tingsrätt för grovt förtal respektive sexuellt ofredande efter att ha publicerat en bild på en kvinna, endast iklädd trosor, på internet.

Det var i slutet av 2016 som två av männen, som nu står åtalade för grovt förtal, ska ha lagt ut en bild på Facebook föreställande en kvinna som poserar endast iklädd trosor.

På det här sättet har männen, enligt åtalet, lämnat uppgifter om kvinnan som varit ägnade att utsätta henne för andras förakt.

Grovt brott

Förtalet bedöms som grovt eftersom det, med hänsyn till uppgifternas karaktär och den omfattande spridningen av dem, var ägnat att medföra allvarlig skada för kvinnan.

Skrev kränkande meddelanden

En tredje 25-årig man, som står åtala i samma mål, ska ha skrivit kommentarer eller meddelanden riktade till kvinnan med sexuellt kränkande innehåll. Mannen står därmed åtalad misstänkt för sexuellt ofredande.

Förnekar brott

För att bevisa att männen har begått dessa gärningar läggs bland annat skärmdumpar samt meddelanden, som säkrats vid mobiltelefonundersökningar, fram.

Händelsen ska ha utspelat sig i november 2016 i Mora. Samtliga förnekar att de skulle vara skyldiga till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer