Tra trafikolyckor inträffade i länet under den sena fredagskvällen. Bilden är från olyckan på riksväg 68 mellan Avesta och Norberg. Foto: Niklas Hagman

Tre trafikolyckor under natten – två personer till sjukhus

Publicerad

Tre trafikolyckor inträffade i länet under den sena fredagskvällen. En i Avesta, en i Särna och en i Vansbro. Totalt fick två personer föras till sjukhus.

Olyckorna inträffade inom loppet av två timmar och i åtminstone ett av fallen tycks orsaken ha varit besvärligt väglag.

Den första olyckan inträffade vid 22-tiden på riksväg 68 mellan Avesta och Norberg, i höjd med Bjurfors i Västmanlands län, där en personbil körde in i mitträcket. En person klagade på nacksmärtor och fick föras till sjukhus.

Ungdomar körde av vägen

Strax därefter, vid 22.45-tiden inträffade en trafikolycka vid Dalastugan söder om Särna, Älvdalens kommun, där en personbil körde av vägen av oklar anledning. Ingen person ska här ha behövt uppsöka sjukhus.

Vid 23.40-tiden inträffade en tredje trafikolycka, den här gången i Vansbro. Tre ungdomar var inblandade i olyckan där en epa-traktor körde av vägen. En person fick föras till sjukhus. Orsaken bedöms vara mycket halt väglag.

Polisen: ”Befarar att trafiken ökar under lördagen”

Om olyckorna är en följd av att jultrafiken börjat rulla på vägarna i länet är oklart. Men polisen förbereder sig för att hantera fler avåkningar även under lördagen.

– Vi befarar att det kommer att vara en hel del trafik i länet i dag, och väglaget är som det är. Det var ju mycket trafikolyckor i Sverige igår, och vi tror inte att trafiken kommer att minska i dag, utan snarare att den kommer att öka, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen efter nattens olyckor.

På vilket sätt förbereder ni er?

– Det är svårt för oss att arbeta förebyggande, men vi försöker att ha lite mer synlighet i trafiken i alla fall. Och så hoppas vi att folk förstår att det är halt ute och att det är lätt att hamna i situationer man inte kan hantera. Man får komma ihåg att det är bättre att komma fram sent, än att inte komma fram alls, säger Erik Hiding.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer