Tror inte han utesluts

Uppdaterad
Publicerad

”Jag har fått stöd för mitt uttalande om Islam”.

Sverigedemokraternas företrädare i Bollnäs, Pär Norling, som efter helgens antirasistmanifestation sa att Islam borde förbjudas hotas nu av uteslutning från sitt parti. Men Pär Norling säger att han har fått stöd för sitt uttalande och själv tror han inte att han kommer att uteslutas.

Intervjuades av SVT

Efter att ha avstått från lördagens stora manifestation i Bollnäs sa Norling, som är gruppledare för Sverigedemokraterna i Bollnäs, till SVT att det är invandrarnas fel att det finns nazister i Sverige.

– Egentligen är det ju religionsfrihet, men den där religionen är så avvikande att den inte behöver finnas i Sverige. De far illa med folk, barn, omskär..., sa Norling.

Sedan sa han att islam bör förbjudas. Om man vill tillhöra islam ”då är det utvisning som gäller”.

”Enkelt ärende att väcka”

Det är Sverigedemokraternas distriktsordförande i Gävleborg, Roger Hedlund, som tagit initiativet till att Norling ska uteslutas.

– Det här bryter kraftigt mot var vårt parti står för så de var ett enkelt ärende att väcka, säger Hedlund.

Ärendet är skickat till partistyrelsen på riksnivå. Där kommer man efter att ha hört Norling att besluta om han ska uteslutas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer