Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer i klippet om varför Hyresgästföreningen är emot försäljningen och vad kommunalrådet Jan Bohman (S) säger om den.

Hyresgästföreningen om försäljningen av över 700 lägenheter i Borlänge: ”Vi är absolut emot”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen fattades beslutet i kommunfullmäktige i Borlänge att det kommunala bostadsbolaget får sälja över 700 av sina lägenheter. Något som Hyresgästföreningen menar är direkt kontraproduktivt.

Tunabyggen vill med försäljningen av 762 lägenheter frigöra pengar för att kunna investera och bland annat bygga nya bostäder, men Hyresgästföreningen är kritisk till försäljningen.

– Redan tidigare försäljningar har gett negativa konsekvenser för Tunabyggen och deras förutsättningar att klara underhåll och framtida nybyggnation, säger Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen.

”Bolaget är inte desperat”

Kommunalrådet Jan Bohman (S) år också ordförande i Tunabyggen:

– Även om det smärtar så handlar det här om att ta ansvar för renoveringen av fastigheter som jag sorgesamt kan säga att vi legat lite efter med i bolaget och inte skött på ett bra sätt, säger Jan Bohman (S), kommunalråd i Borlänge och ordförande i Tunabyggen.

– Bolaget är inte desperat och säljer till vem som helst. Får vi inte seriösa aktörer som bjuder så väntar vi tills det dyker upp någonting som vi kan ta ansvar för, säger Bohman.

I klippet: ”Vi är absolut emot” – Hör mer om varför Hyresgästföreningen är emot försäljningen och vad kommunalrådet Jan Bohman (S) säger om den.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer