”Högst personligt möte med digital inramning” – Barbro Hellström, Arbetsförmedlingen om fördelarna med en digital mässa. Foto: Anders Hansson, SVT/ Jean Christophe Bott, TT

Tusen lediga vinterjobb i fjällen – snabbintervjuer på digital mässa

Publicerad

Inför vintern behöver fjällanläggningarna i landet många säsongsarbetare och för den kommande säsongen är det drygt 1000 personer man söker. Men istället för att hålla en fysisk jobbmässa så blir den digital i år, vilket troligen kommer att locka ännu fler deltagare än tidigare.

Nu söker fjällanläggningarna bland annat skidlärare, liftvärd, pistmaskinförare och diskare. På tisdag i nästa vecka hålls en digital jobbmässa för arbetsgivare och arbetssökande. Jobbchansen online fjällmässan består av två delar – webbsändning och snabbintervjuer.

– Den stora fördelen är att arbetssökande från hela landet kan delta, var de än befinner sig. Tidigare har den intresserade behövt resa till någon av de orter där vi haft en fysisk fjällmässa. Nu räcker det att ha en internetuppkoppling från mobilen, plattan eller datorn, säger Barbro Hellström, ambassadör för digitala möten på Arbetsförmedlingen.

Efter sändningen kan de arbetssökande anmäla sig till snabbintervjuer med de arbetsgivare och tjänster de är intresserade av.

Skistar och Branäs

Deltagande arbetsgivare på Fjällmässan är Arjeplog hotell Silverhatten, Branäs Fritidscenter, Kläppen, Lofsdalens Fjällanläggningar, Skistar och Stöten i Sälen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.