Två personer har knivhuggits i Tjärna ängar, nordväst om Borlänge. Foto: Google earth/SVT Grafik

Två män åtalas för mordförsök i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Den 26 september förra året knivhöggs två personer allvarligt på Tjärna ängar i Borlänge. Nu åtalas två män i 30-års åldern för mordförsök.

Det var en lördagskväll i slutet på september som polisen fick larm om att flera personer jagade varandra på Tjärna ängar i Borlänge. När polisen kom till platsen hittades två personer svårt knivhuggna.

Redan på söndagen greps en misstänkt man i 30-årsåldern. Samma dag köpte den andra misstänkta gärningsmannen en biljett till London. Han blev internationellt efterlyst och greps av den engelska polisen i mitten av oktober och fördes därefter tillbaka till Sverige. Båda har sedan sitt gripande suttit häktade.

Mordförsök i samförstånd

Enligt stämningsansökan ska de misstänkta gärningsmännen tillsammans ha försökt döda de två personerna med hjälp av kniv och en av gärningsmännen ska även ha försökt skada en tredje person genom att hugga med kniven mot denne. Båda männen förnekar brott.

– Det ska ha skett en ordväxling mellan de tilltalade och målsägande 1 som gjort att de gått och hämtat en kniv. När målsägande 2 försökt gå emellan har även denne blivit knivhuggen. Det är alltså inga planerade brott det här, säger åklagare Fredrik Skoglund.

Männen har tidigare dömts i tingsrätten för olika våldsbrott, därbland mordförsök.

Rättegången startar senast nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.