Två misstänkta för mord – förhören fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen fortsätter polisen att hålla förhör kring det misstänkta mordet på en kvinna i Avesta.

En man i 60-årsåldern och en man i 25-årsåldern sitter fortfarande anhållna misstänkta för mordet på den 65-åriga kvinnan i Skogsbo i Avesta. De är skäligen misstänkta för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

”Jobbar på för fullt”

Under helgen fortsätter utredningen med förhör och teknisk undersökning av platsen.

Misstänkt mord i Avesta 2014

– Förundersökningsledaren jobbar för fullt med det här. Förhör kommer att hållas och tekniska utredningen fortsätter, men vi har ingen ny information att lämna, säger Håkan Loman på Dalapolisen till SVT Gävledala på lördagsförmiddagen.

Det är både de misstänkta som förhörs under helgen och andra personer som kan veta något om det misstänkta mordet.

Gick ut för att röka

Kvinnan anmäldes försvunnen från sitt hem vid tretiden på fredagsmorgonen, då hade hon enligt uppgifter till polisen gått ut för att röka ett par timmar tidigare och sedan inte återvänt.

Polisen sökte med flera patruller i området under fredagsmorgonen och på förmiddagen anträffades kvinnan död cirka en kilometer ifrån hemmet. Kvinnan hade då skador på kroppen och polisen ändrade brottsrubriceringen från misstänkt människorov till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Avesta 2014

Mer i ämnet