Två trafikolyckor i Sälenområdet – räddningschefen: ”Det är jäkligt halt”

Uppdaterad
Publicerad

Två trafikolyckor inträffade under kort tid i Sälenområdet på söndagseftermiddagen, en vid Limedsforsen och en vid Fiskarheden. Totalt är åtta personer inblandade, enligt polisen, men ingen av dem ska ha fått allvarliga skador.

Det är begränsat framkomlighet på Vasaloppsvägen vid Fiskarheden och på väg 66 vid Limedsforsen under söndagseftermiddagen efter att två trafikolyckor inträffat inom bara några minuter.

– Det har blivit mycket trafik i samband med stugbyte. Det kom lite snö nu så det är jäkligt halt. Man ser inte isen under när snön lägger sig ovanpå, säger räddningschefen vid räddningstjänsten i Malung-Sälen, Per Hampus.

Trafikstörningar

Först ska en bil med fyra personer ha kört av vägen och voltat vid Fiskarheden. Ingen ska ha skadats allvarligt.

– Det verkar ha gått bra och ska inte ha funnits behov av någon ambulans, berättar Mats Öhman.

En liten stund senare var tre personbilar och fyra personer inblandade i en trafikolycka vid Limedsforsen. Inte heller där har någon skadats allvarligt, men bilarna behöver bärgas och det finns risk för begränsad framkomlighet, enligt Trafikverket.

– Man ska försöka rulla bilarna av vägen där i väntan på bärgare, säger Öhman.

Kollision i Vansbro

Runt tjugo över tre på eftermiddagen skedde ytterligare en olycka, denna gång norr om Laxtjärn i Vansbro kommun. Enligt inringaren har två personbilar krockat och hamnat i diket.

Alla personerna ska ha varit vakna och talbara efter olyckan, och ingen behövde föras till vården. Vägen har stängts av för räddningsarbetet, rapporterar polisens presstalesperson Mats Öhman. Trafikverket bedömer att vägen öppnas vid 18.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.