Två kraftiga villabränder i Ludvika kommun

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit kraftigt i två villor i Ludvika kommun under natten och morgonen. En villa i Nyhammar och en i Grängesberg är totalförstörda.

Det brinner under morgonen kraftigt i en villa i Grängesberg. Räddningstjänsten Dala Mitt är på plats med styrkor från Grängesberg, Ludvika och Kopparberg.

– Det är en totalbrand i hela villan, berättar Johan Nordin, inre befäl hos räddningstjänsten Dala Mitt.

Ingen person ska vara kvar i villan och ingen har skadats.

– Alla är ute och mår bra, enligt de uppgifter jag har, berättar Mathilda Borgström, vakthavande befäl hos Polisen.

”Skyddar intilliggande byggnader”

Räddningstjänsten fokuserar under morgontimmarna på att begränsa spridningen av branden.

– Vi kommer inte åt att släcka inne i villan. Vi skyddar intilliggande byggnader, berättar Johan Nordin på räddningstjänsten strax efter klockan 06.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Villabrand i Nyhammar tidigare under natten

Det har också brunnit i ytterligare en villa i Ludvika kommun under natten. Vid midnatt larmades räddningstjänsten till en villa i Nyhammar. När räddningstjänsten kom till platsen hade de boende i huset tagit sig ut och ingen ska ha skadats vid branden, men huset blev totalförstört.

– Det står kvar, så att säga, men det är en totalskada, berättar Johan Nordin.

Räddningstjänsten är under morgonen kvar på platsen och jobbar med efterbevakning. Polisen misstänker inget brott i samband med branden i Nyhammar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.