Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ulf Berg om problemen med sjukvården Foto: TT/SVT

Ulf Berg om problemen med leverantören: ”Får lära sig av misstagen”

Publicerad

Regionrådet Ulf Berg (M), var minst sagt kritisk efter måndagens pressträff på regionkontoret i Falun med anledning av det svåra läget som sjukvården befinner sig i.

Han menar att Varuförsörjningen, som är ett samarbete mellan regionerna Dalarna, Västmanland, Sörmland, Uppsala och Örebro med syfte att förse vården och tandvården med förbrukningsartiklar, borde kunnat förutse en del av de problem som uppstått. Inte minst då Serviceförvaltningen på Region Dalarna pekat på flera risker med avtalet man har med leverantören Apotekstjänst.

– Det är olyckligt, allra helst när det är vår egen förvaltning som försökt jobba bort bristerna, det är riktigt irriterande faktiskt.

Hör regionrådet Ulf Berg (M) förklara vad man borde gjort annorlunda så här i efterhand i klippet ovan!

Rättelse: Vi skrev tidigare att Ulf Berg skulle ha pekat på brister hos Serviceförvaltningen. Det var fel, serviceförvaltningen gjorde korrekta analyser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer