Ung kvinna våldtagen i centrala Borlänge i natt

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna våldtogs i Liljeqvistska parken i centrala Borlänge under natten mot fredag. Gärningsmännen ska ha varit flera till antalet och okända för kvinnan. Polisen uppmanar alla som befunnit sig i området vid 03-tiden att höra av sig.

Polisen larmades klockan 03.24 till Liljeqvistska parken, i närheten av Borlänge resecentrum, där våldtäkten ska ha ägt rum.

Ringde själv och larmade

Det var kvinnan själv som ringde polisen och larmade.

– Vi har bara hållit ett initialt förhört med henne men hon beskriver det som att det var fyra till fem gärningsmän i åldrarna 18-25, säger Tommy Lindh vid polisens ledningscentral.

Kvinnan fördes till sjukhus och hennes kläder är tagna i beslag för att undersökas. Brottsplatsen har spärrats av i väntan på att polisens tekniker ska påbörja sitt arbete.

Större område intressant för polisen

Ett stort område i Liljeqvistska parken är avspärrat under fredagsmorgonen.

– Vi är av uppfattningen att våldtäkten skett i parken men iakttagelser i området från resecentrum mot parken är också intressanta för oss. Om ytterligare personer befann sig i området runt klockan 03 i natt är det givetvis något vi så snart som möjligt vill ha reda på, säger Tommy Lindh.

Polisen tar emot tips och iakttagelser på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.