Foto: SVT

Flygvapnet släpper bomb över Trängsletbranden

Uppdaterad
Publicerad

Nu har en unik åtgärd satts in för att få bukt med den stora skogsbranden i Trängslet i Älvdalen: En bomb har släppts över området.

Räddningschef Johan Szymanski har under onsdagsförmiddagen begärt mer stöd från Försvarsmakten. Det rör sig om en unik strategi som ska presenteras på en presskonferens klockan 14.

SVT Nyheter Dalarnas reporter på plats meddelar att det efter Szymanskis begäran har cirkulerat JAS-plan i luften kring Trängsletområdet.

Skogsbranden i Trängslet

Vi sänder live från presskonferensen klockan 14.

”Vi har fått en begäran från räddningsledaren i Älvdalen om stöd enligt LSO (Lag om skydd mot olyckor). Det handlar om den oexploderade ammunitionen och att det är svårframkomlig terräng vid Älvdalens skjutfällning. Vi har prövat att genomföra en bombfällning”, säger Marie Tisäter vid Försvarsmaktens kommunikationsavdelning till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Trängslet

Mer i ämnet