Varmkorv från Siljans chark har återkallats. Korven på bilden har inget med återkallandet att göra. Arkivbild. Foto: SÖREN ANDERSSON / TT

Upptäckt listeria – Siljans chark återkallar korv

Uppdaterad
Publicerad
Företaget Siljans Chark återkallar flera sorters korvar från butik som en försiktighetsåtgärd eftersom man upptäckt listeriabakterier i rutinprovtagningen av produkter, det skriver de på sin hemsida.

Enligt charkfabriken så är listeria-bakterierna kopplade till en specifik maskin i produktionen och det ska inte handla om något systematiskt problem. Ett fåtal förpackningar med den återkallade korven ska redan ha nått ut till konsumenter.

Företaget skriver hur kunder som köpt korven ska göra här.

DET HÄR ÄR LISTERIA

Visa

Listeria-bakterien, som kan orsaka infektionen listerios, kan drabba både människor och djur. Listerios är en ovanlig sjukdom hos människor, men allvarlig framförallt för personer med nedsatt immunförsvar.

De första symtomen vid en listeriainfektion är vanligen influensaliknande symtom som feber, muskelvärk och illamående.

Sjukdomen kan bryta ut allt från någon dag till några veckor efter att man har blivit smittad. Ibland dröjer det ännu längre. En följdsjukdom för personer med svagt immunförsvar kan vara blodförgiftning eller hjärnhinneinflammation.

Källa: Livsmedelsverket/Vårdguiden

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer