Foto: SVT

Försökte ta stora lån och handla varor – kvinna från Dalarna åtalas för bedrägeri

Publicerad

En kvinna från Dalarna försökte vid upprepade tillfällen via datorn utge sig för att vara en annan person. Vilket stoppades – men nu åtalas hon på tolv punkter av försök till bedrägeri.

Det var mellan den 31 december 2019 till 2 januari 2020 som den 30-åriga kvinnan från Dalarna vid upprepade tillfällen försökt att utge sig för att vara en annan person, med hjälp av dennes personuppgifter. Med uppgifterna har hon sedan via internet försökt att ta stora lån, köpa dyra klockor, mobiltelefoner eller ansöka om kreditkort. Allt till ett sammanlagt värde på miljonbelopp.

Kopplas till ip-adressen

Dalarna – Blåljus

I stämningsansökan som lämnades in till Mora tingsrätt under tisdagen framgår det hon därigenom olovligen försökt påverka resultat av automatiska informationsbehandlingar eller annan liknande automatisk process.

I sin bevisning kommer åklagaren bland annat att visa på ip-adressen varifrån försöken till brotten begåtts.

Kvinnan åtalas också för ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet