Polisen kommer inte vidare i utredningen om matchfixning mellan Dalkurd och Boråslaget Norrby IF i augusti Foto: TV4 sport

Utredning om matchfixning läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

I brist på bevis läggs nu utredningen om matchfixning i matchen mellan Norrby och Dalkurd ner.

Polisen kommer inte vidare med misstankarna om matchfixning i samband med mötet mellan Norrby och Dalkurd den 20 augusti 2017. Dalkurd vann då med 3-0 borta mot Norrby.

Därför läggs nu utredningen ner uppger Fotbollskanalen på onsdagen.

Det var Svenska spel som först meddelade att man utredde matchen för fixning. Fotbollförbundet  startade en utredning som senare lämnades över till polisen som nu menar att det inte finns några bevis.

– Vi har inte kommit fram till någon person eller personer som går att identifiera och som möjligtvis kan vara aktuella för åtal, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare till Fotbollskanalen.

Han poängterar dock att om det skulle komma in ny information så kan utredningen tas upp igen. Nedläggningen handlar inte om att misstankarna egentligen har svalnat, man tror fortfarande att det ligger något bakomanlagelserna.

– Ja, det tyder på att något har hänt. Det gör det, säger Fredrik Gårdare.

Kanalen uppger även att polisen inte kommer att inleda en förundersökning mot Dalkurds tränare Andreas Bergström. Bergström polisanmäldes av Syrianska efter att han på Twitter anklagat klubben för att använda matchfixning som ekonomisk modell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.