Foto: SVT Grafik

Våldtäktsdömd tonåring åtalas för ny våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare våldtäktsdömd tonåring åtalas nu på nytt för våldtäkt och sexuella ofredanden. Den unge mannen ska enligt åtalet våldtagit en person och sedan hotat köra över henne om hon inte gjorde abort.

Den första åtalspunkten rör ett sexuellt ofredande som ska ha inträffat i Borlänge kommun, hösten 2016. Den åtalade ska då ha tafsat på målsäganden och tryckt sin kropp mot hennes.

Försökte putta bort honom

Ett drygt halvår senare ska våldtäkten ha ägt rum. Målsäganden rycktes ner på en säng och blev fasthållen av den unge mannen. När hon försökte putta bort honom höll han fast henne ännu hårdare.

Ungefär en månad efter våldtäkten hotades målsäganden av den unge mannen med att han skulle köra över henne om hon inte gjorde abort.

Tidigare dömd för våldtäkt

Tonåringen, som dömdes i hovrätten för våldtäkt samt sexuellt tvång i vintras, ska också ha sexuellt ofredat ytterligare en kvinna. Han medger de olika händelseförloppen men förnekar brott på samtliga punkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.