Foto: SVT

Våldtog kvinna under knivhot – man döms till fem och ett halvt års fängelse

Publicerad

En man i 30-årsåldern döms vid Falu tingsrätt till fem och halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt, grovt olaga hot och misshandel för att ha våldtagit en kvinna i flera timmar under knivhot.

Tidigare i juli väcktes åtal mot den misstänkte mannen, och nu står det klart att tingsrätten går på det som åklagaren har yrkat på.

Enligt åklagaren har mannen vid ett tillfälle hållit en kniv i handen och hotat med att sticka den i kvinnan under våldtäkten, som ska ha ägt rum i början av sommaren.

Han ska också ha tvingat kvinnan att ge honom PIN-koden till hennes mobiltelefon, men när hon nekade så högg han kniven i telefonen.

Har ljudinspelning som bevisning

Som bevisning har åklagaren en ljudinspelning från en iPad som kvinnan hade gömd i en garderob.

Förutom grov våldtäkt, grovt olaga hot och misshandel så döms mannen också för skadegörelse och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen har erkänt skadegörelse men förnekar övriga brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.