Väpnat rån i Borlänge – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits efter att ha försökt stjäla en fyrhjuling i Borlänge under torsdagseftermiddagen. En annan person försökte stoppa honom men hotades då med ett tillhygge. Polisen har därför rubricerat det som försök till väpnat rån.

Gärningsmannen sprang direkt iväg från platsen och under eftermiddagen har polisen engagerat flera patruller för att söka efter honom. Någon timme senare kunde en man gripas misstänkt för brottet.

Polisen håller nu förhör och en husrannsakan har gjorts på flera platser.

– Det har varit en ganska omfattande spaningsinsats, då vi haft konkreta uppgifter om gärningsmannen, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

Oklart om det finns någon koppling mellan tidigare händelser

Under den senaste tiden har Borlänge varit hårt drabbade av flera rån och rånförsök. Polisen letar även efter en ungdomsliga som tros ligga bakom tidigare brott. Men om det finns några kopplingar mellan de föregående rånen och dagens väpnade rån kan inte Wickberg svara på.

– Det får du fråga lokalpolisen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.